Sådan indretter du et hyggeligt soveværelse - 5 gode råd du kan bruge i dag

Af alle rum i hjemmet, er det vigtigt, at du indretter dit soveværelse på en hyggelig og indbydende måde. Det er vigtigt, at du har lyst til at sove i rummet. Derfor er det muligvis også det rum, hvor der er flest anbefalinger til, hvordan du indretter det bedst muligt.

Blandt andet er det vigtigt, at du har mulighed for at gøre rummet så mørkt som muligt. Det vil gøre det nemmere at sove om sommeren, når der er meget lyst udenfor. Det er også vigtigt, at rummet bliver indrettet i nogle rolige farver. Det er nemlig med til at få dig ned i gear, når det bliver tid til at sove. Læs med videre, hvis du vil vide mere om soveværelsesindretning.

1: Sengen er alfa omega

Der er ingen tvivl om, at sengen er det absolutte midtpunkt, når det kommer til soveværelset. Derfor er det også vigtigt, at du vælger den helt rigtige seng. Her er det først og fremmest vigtigt, at du vælger en seng, der kan opfylde dine funktionelle behov.

Det er vidt forskelligt fra person til person, hvilken seng du har brug for. Hvis du har nogle fysiske skavanker, kan du få senge, der kan afhjælpe disse bedst muligt. Hvis du læser meget i sengen, kan det være en god idé med en elevationsseng, så du kan sidde bedst muligt. Det samme hvis du ser meget fjernsyn derinde.

Derfor bør du altid tage udgangspunkt i, hvad du har brug for, når du skal vælge seng. Det er så vigtigt, at sengen og madrassen passer til din krop og dine behov.

2: Vælg det rette design på sengen

Du skal helt klart prioritere at finde en seng, der lever op til de funktionelle krav, som du måtte have. Men når det er sagt, behøves du bestemt ikke gå på kompromis med sengens æstetik. Der findes nemlig mange forskellige typer senge, og ofte har du flere muligheder, når du skal købe en seng.

Ofte har du selv mulighed for at vælge sengerammen, som er den del af sengen, der giver sengen sit udtryk. Derfor kan du selv vælge, hvilket materiale sengerammen skal være. Herunder også hvilken farve den skal være.

På den måde kan du selv finde den farve, der passer bedst til dit soveværelse. Det er helt klart et af grundelementerne i at få skabt det soveværelse, som du drømmer om.

3: De øvrige møbler

Når det kommer til soveværelset, er det meget forskelligt, hvilke møbler folk gerne vil have derinde. Alle mennesker har en seng i deres soveværelse, men derudover varierer møbelvalget en del.

Nogle foretrækker at have natborde, hvor de kan opbevare et vækkeur, en natlampe eller måske en god bog. Nogle mennesker har også en slags bænk for enden af sengen, hvor de kan sidde ned under påklædningen.

Der er også mange, der har fjernsyn i soveværelset. I så fald kan det meget vel være, at man har en kommode eller andet tv-møbel.

Derudover er der i Danmark også tradition for, at man har klædeskabe i soveværelset.

Hvis du gerne vil skabe et gennemført udtryk i dit soveværelse, bør du vælge møbler, der alle harmonerer med hinanden. Derfor bør de som udgangspunkt være af samme materiale og i samme farve.

Nogle gange kan du godt variere farven lidt. Blandt andet kan du godt kombinere et sort klædeskab med en hvid sengeramme – eller omvendt. Det er bestemt ikke forbudt at mixe farver. Du skal bare gøre det på en meningsfuld og gennemtænkt måde, hvis du gerne vil have et flot soveværelse.

4: Belysningen

I et soveværelse er det ofte en god idé med forskellige slags belysninger. Særligt, hvis du – som de fleste – har klædeskabe og spejle i soveværelset. I så fald har du formentlig brug for én slags belysning, når du klæder dig på om morgen, og en anden slags belysning, når du er på vej i seng.

Derfor kan tre forskellige slags belysninger meget vel være løsningen, når du skal have lamper i soveværelset. Her kan det være en god idé med en loftslampe, der giver et omfattende, men rolig, lys til soveværelset.

Derudover kan det være en god idé med spots i loftet ved dine klædeskabe. På den måde kan du bedre se dit tøj, og hvordan det sidder på dig. Når du vælger spots, fylder de heller så meget. Særligt ikke hvis du vælger indbyggede spots. På den måde konkurrerer de heller ikke med loftslampen om pladsen og fokusset i rummet.

Endelig kan det også være en god idé med bordlamper på dit natbord. Hvis du gerne vil læse, inden du sover, eller hvis du skal på toilettet om natten, giver en natbordslampe den helt rigtige belysning.

5: Hvis du er glad for design

Hvis du værdsætter godt design, kan du også sagtens indføre dette i dit soveværelse. Blandt andet kan du vælge at investere i nogle flotte designerlamper. På den måde kan du både få en optimal belysning i soveværelset, samtidig med at du får et æstetisk design.

Der findes utallige designere, som du kan vælge imellem, når det kommer til lamper. Derfor kan du uden tvivl også finde en designer, der passer til dine æstetiske ønsker. Hvis du gerne vil give dit soveværelse et rigtigt gennemført udtryk, kan du også vælge at købe alle lamperne fra samme designer. Det vil helt klart skabe en flot, rød tråd i indretningen.

Menu
Top